2 Dakika Kural için Yangın Kapısı

Wiki Article

Performans çerezleri: Bu çerezler, görüşmeçilerin sıklıkla ne sayfaları ziyaret etmiş olduğu ve genel ağ sayfalarından teltik mesajları düzenıp almadığı kabil ziyaretçilerin genel ağ sitesini elbette kullandığı ile ilişkin bili toplar.

Binanın kucakinden dunya sahih inen betonarme merdivenler dışında, çatı haricine meydana getirilen ve demirden yapım edilen yangın merdivenleri bile çok pıtrak alınlaşılan yangın merdivenleridir.

Evlerde, fiilyerlerinde, okullarda ve çeşitli mevki kurumlarında olması gereken yangın merdiveni şartları nelerdir? Yangın merdivenleri, yangın anlarında insanoğluın hızlı ve amelî halde yangın alanlarını vazgeçme etmesi sinein kullanılmakta olan önemli strüktürlar arasındadır.

Çift kanatlı müstacel çıkış bapları, hariça tamam oluşturulan ürkü pas kullanılanarak imal edilerek yangın anında yangın çıkış bapsı olarak kullanılan farklı renk ve boyutlara iye modeldir.

Gereç: Yangın baplarında genellikle çelik yahut bedduaşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik kapılar elan dayanıklı ve yangına karşı elan rezistanslidir.

Bu düzenek ekseriyetle ivedi bir durumda çabucak açılabilen sonuç çekilebilir veya pasta merdivenden oluşur. Merdiven genellikle bir pasta mekanizmasına monte edilir ve gerektiğinde kolayca uzatılıp geçmiş çekilebilmesini sağlar.

Yönetmeliklere uyumlu olan bir diğer yangın merdiveni seçeneği dairesel yangın merdivenidir. Dairesel yangın merdivenleri özellikleri;

Bu önlemler yangın kapısı kapsamında müstelzim noktalarda belli bir süre ısı ve yalaz geçişine direnebilecek Yangın Kapıları kullanılır.

Yangın merdiveni, yangın esnasında insanoğluın hızlı bir şekilde ve güvenle boşaltma edilebilmesi sinein dirimsel öneme sahiptir. Tetkikat yangın saksıladıktan sadece 3 dakika içerisinde yangın mahalinin dumanla dolduğu ve 6 dk dâhilindede alevlerle kaplandığını ortaya koymaktadır.

Yangın yönetmeliğinde rapor edildiği üzere bapların bizatihi kapanması gerekmektedir. Kapıların hudayinabit kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.

Tasavvur hatta yangın çıkışları, dış merdivenler ve sakinlerin tahliyeden sonrasında toplanması gereken inkıbaz noktaları gibi dış unsurları da belirtmelidir.

Özellikle rafine ve kıymettar materyallerin başüstüneğu odaların kapılarının banko yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Yangın Bapları tercihe bakarak; 60, 90 ve 120 dakika yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü miktarı ve kalitesi, yangın kapkaloriın en yapı taşı kalite ve esenlamlık standartlarından biridir.

Cepheıcı malzeme kucakermeyen ve cepheıcı malzeme depolanmayan ıslak hacimlere, kenarıcı malzeme ihtiva etmeyen ve yangına dirençli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru türap, deniz sprey ve benzeri öteki otomatik söndürme sistemleri ile korunan mahallere evetğmurlama sistemi örgülmayabilir.

Report this wiki page